طراحی و اجرای زیرساخت شبکه





با اطمینان می توان گفت زیر ساخت شبکه یکی از مهم ترین واساسی ترین بخش شبکه هر مجموعه ای می باشد.
 
استفاده روز افزون از رایانه و مفاهیم مرتبط با آن در سازمان ها موجب به وجود آمدن وابستگی زیاد به آنها و به تبع آن افزایش نگرانی ها راجع به سلامت، دقت و اطمینانپذیری زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری شده، تا جایی که بهبود کارایی این زیرساخت ها به یکی از مهم ترین دغدغه های مدیران ارشد سازمان ها بدل گردیده است.از این رو گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات شبکه رسام دوراندیش به تجربه چند ساله خود در این زمینه و با بهره گیری از تیمی مجرب و متخصص اقدام به راه اندازی واحد زیرساخت شبکه و سخت افزار نموده تا بتواند کمکی به رفع مشکلات و ایجاد بستری امن و توسعه پذیربرای مشتریان گرامی نموده، هزینه های سازمان ها را کاهش دهد و امکان نظارت وپاسخگویی در سازمان ها را افزایش دهد.
 
با اطمینان می توان گفت زیر ساخت شبکه یکی از مهم ترین واساسی ترین بخش شبکه هر مجموعه ای می باشد، چرا که در این لایه از شبکه، اصول امنیت و همچنین پایداری شبکه تعریف می گردد. با استفاده از ساختار صحیح و استاندارد و همچنین پروتکل های امنیتی مانند IEEE802.1 D /IEEE802.1Q می توان بستری امن و مطمئن داشت. همچنین در شبکه های بیسیم می توان با استفاده از تکنولوژی های به روز همگرا مانند Mesh و WDS از یک SSID مجتمع در شبکه بهره برد تا علاوه بر کارایی آسان بتوان از خدماتی چون VOIP بر روی این بستر استفاده نمود.
اجرای زیرساخت شبکه به معنی نصب و راه اندازی تجهیزات پسیو شبکه است. منظور از تجهیزات و خدمات پسیو (Passive)در شبکه‌های کامپیوتری ، تجهیزاتی زیرساختی هستند که هیچ‌گونه فعالیتی بر روی سیگنالها و یا دیتای در حال گذر در شبکه ندارند. لذا خدمات پسیو شبکه در واقع به خدمات طراحی ، نصب و پیاده سازی زیرساخت های شبکه ، نصب و راه‌اندازی فیزیکی تجهیزات از جمله  سرور ، سوئیچ و... ، اجرای کابل کشی شبکه ، داکت کشی و ترانکینگ ، اجرای مراکز تلفن ، برق نرمال و برق اضطراری (UPS) و... گفته می‌شود.
 
منظور از زيرساخت شبكه طراحی بستری سخت افزاری جهت ایجاد مسیر ارتباط بین كاربران(Clients)، سرورها(Servers) و سرویس های تحت شبکه (Network services)می باشد. یک زيرساخت شبکه مناسب بايد بتواند تمامی نيازهای ارتباطی کاربران شبکه که از پیش تعیین شده است را بر اساس محدوده جغرافیایی، تعداد و نوع کاربران و مقدار ترافیک تولیدی و پهنای باند موجود در مبدا و مقصد توسط کاربران را از نظر سرعت و با در نطر گرفتن حفظ امنيت اطلاعات با بالاترين كيفيت ممكن برآورده سازد.
 
برای بوجود آوردن بستری يكپارچه به این شکل كه بتواند كليه خواسته‌های فعلی پيش بيني شده و نیازهای آتی ارگانها و شرکتها را مطابق با آخرين تکنولوژی های روز دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات برآورده نماید،بنابراین بدست آوردن شناخت کامل از تمامي نيازهای سازمان‌ها امری ضروری و بسیار مهم می باشد که شرکت شبکه رسام دوراندیش به دلیل بهره گیری از تجربه و مهارت بالا کارشناسان خود در این امر بسیار موفق عمل نموده اند.
که با بررسی درست نیاز سازمان ها و شرکت های بزرگ و کوچک جهت اجرای زیر ساخت شبکه همگام با استاندارد های روز جهانی علاوه بر ارائه دید مناسب‌تر باعث کاهش هزینه‌های شما نیز میشوند.
 
 

از نگاه واحد شبکه شرکت شبکه رسام دوراندیش اجرا و نصب و راه اندازی زیر ساخت شبکه شامل مراحل ذیل می باشد : 

1. ارزیابی و بازدید میدانی از پروژه و نیازسنجی:
مرحله اول در اجرای زیرساخت شبکه، بازدید از محل ساختمان پروژه است. در این گام از بازدید، اطلاعات مورد نیاز اولیه برای طراحی مانند متراژ کابل مورد نیاز، فضای مورد نیاز برای عبور کابل ها، تعداد نودهای شبکه و از همه مهم تر نیازمندی های مجموعه طبق نظر کارفرما بررسی می شود تا بر اساس آن راهکاری مناسب و در عین حال مقرون به صرفه و قابل ارتقا ارائه شود.
  
2. طراحی زیرساخت شبکه:
پس از بازدید کارشناسان و انجام بررسی های لازم و ارزیابی شرایط و نیازمندی ها ، نقشه اجرایی زیرساخت شبکه مطابق با استاندارد روز طراحی و تهیه میگردد، سپس برمبنای طراحی انجام شده لیست تجهیزات مورد نیاز یا LOM تهیه و براساس آن برآورد اولیه هزینه تجهیزات ، و هزینه خدمات نصب و راه اندازی استخراج و در قالب یک پیشنهاد قیمت به کارفرما اعلام میگردد.
 
3. اجرای زیرساخت و کابل کشی شبکه:
پس از تأیید طراحی انجام شده توسط کارفرما و تامین تجهیزات، اجرای زیرساخت و کابل‌کشی شبکه مطابق طرح اولیه انجام می‌ گردد . اجرای صحیح این مرحله تاثیر مهمی در کیفیت شبکه شما در آینده خواهد داشت.
 
4. آرایش رک و تست شبکه:
بعد از انجام کابل‌کشی نوبت به نصب فیریکی رک ها، پچ پنل ها، پچ کوردها، سوئیچ‌ها، روترها، سرورها و تجهیزات مرتبط شبکه مطابق الگوی مناسبی می‌رسد . همچنین قبل از آرایش نهایی رک ها تمامی نودهای شبکه تست (Fluke Test) و در صورت لزوم اصلاح و در پایان تمامی رکها  آرایش و مطابق استراتژی کارفرما نودهای شبکه و  پریزها فعال می‌گردد در این مرحله لیبل گذاری و نامبرینگ انجام میشود تا تهیه مستندات راحتتر انجام گردد.
 
5. تهیه نقشه های فنی و مستندات نهایی:
در پایان تمامی نقشه های مربوط به مسیرهای ترانک ، کابل کشی شبکه ، برق نرمال ، برق اضطراری (UPS) ، رک ها و ... تهیه و به همراه تمامی مستندات و مشخصات فنی تجهیزات و گزارشات اجرایی و همچنین گزارش تست فلوک نهایی نودها، شبکه به کارفرمای محترم تحویل میگردد.
 
کارشناسان واحد طراحی و اجرای پروژه گروه شبکه رسام دوراندیش با دانش فنی روز و تجربه‌ های بسیار در زمینه‌ اجرا و نظارت بر زیرساخت های شبکه در وسعت های متفاوت، قادر به طراحی و اجرای بهینه زیر ساخت شبکه و یا بهینه سازی زیرساخت موجود بر اساس استاندارد های روز دنیا می باشند.