مجازی سازی (Virualiztion) فرآیند اجرای نمونه مجازی یک سیستم رایانه ای در لایه انتزاعی از سخت افزار واقعی است. بیشتر ، به اجرای همزمان چندین سیستم عامل با پرفورمنسهای متفاوت روی یک سیستم رایانه ای اشاره دارد.
وقتی برنامه یا عملیاتی درماشین مجازی اجرا می شود ، اینگونه به نظر می رسد که دستگاه اختصاصی خود شما ،در حال اجرای آن عملیات می باشد ، ولی در واقع جایی که سیستم عامل ، کتابخانه ها و سایر برنامه ها منحصر به فرد وجود دارند همان سرور مجازی است و به سیستم عامل میزبان که برنامه ها اجرا می کند هیچ ارتباطی ندارند.
دلایل زیادی وجود دارد که مردم از مجازی سازی در رایانه استفاده می کنند. برای کاربران دسک تاپ ، متداول ترین کار این است که بتوانند برنامه هایی را که برای یک سیستم عامل متفاوت طراحی شده اند بدون نیاز به تعویض کامپیوتر یا راه اندازی مجدد سیستم دیگر ، اجرا کنند. برای مدیران سرورها ، مجازی سازی امکان اجرای سیستم عامل های مختلف را نیز فراهم می کند ، اما شاید مهمتر از همه ، این یک روش برای تقسیم یک سیستم بزرگ به بسیاری از قسمت های کوچکتر باشد ، که به شما اجازه می دهد تا توسط تعدادی از کاربران مختلف به طور موثرتری از سرور یا برنامه هایی با نیازهای مختلف استفاده شود. همچنین اجازه می دهد تا برنامه هایی را که در داخل یک ماشین مجازی در حال اجرا هستند در برابر فرایندهای انجام شده در یک ماشین مجازی دیگر برای همان میزبان یا کاربر ایمن نگه دارید.
مجازی سازی ایجاد نسخه مجازی - و نه واقعی - از چیزی مانند سیستم عامل ، سرور ، دستگاه ذخیره سازی یا منابع شبکه است.
مجازی سازی برای ایجاد یک سیستم مجازی از نرم افزاری استفاده می کند که عملکرد سخت افزار را شبیه سازی می کند. این روش به سازمان های IT امکان می دهد چندین سیستم عامل ، بیش از یک سیستم مجازی و برنامه های مختلف را در یک سرور اجرا کنند. از مزایای مجازی سازی می توان به بازدهی بیشتر و صرفه اقتصادی اشاره کرد.
این فناوری ده ها سال پیش آغاز به کار کرد ، به مدیران اجازه می دهد از هدر رفتن قدرت پردازش منابع جلوگیری کنند.
مجازی سازی چگونه کار می کند ؟
استفاده کلیدی از تکنولوژی مجازی سازی، مجازی سازی سرور است، که از یک لایه نرمافزاریبه نام hypervisor برای تقلید وشبیه سازی از سختافزار استفاده میکند. این شبیه سازی اغلب شامل حافظه CPU، ورودی / خروجی (I / O) و ترافیک شبکه است. Hypervisors منابع فیزیکی را میگیرند و آنها را از هم جدا میکنند تا بتوانند توسط محیط مجازی مورد استفاده قرار گیرند. آنها قادر به نشستن بر روی سیستمعامل هستند یا میتوانند مستقیما روی سختافزار نصب شوند.
hypervisor چیست؟
hypervisor برنامه ای برای ایجاد و راه اندازی ماشین های مجازی است. هایپروایزرها به طور سنتی به دو کلاس تقسیم می شوند:
هایپروایزر نوع یک: هایپروایزر مستقیما روی سخت افزار اجرا میشود که از آن به صورت Bare Metal hypervisor هم یاد میشود. هایپروایزر نوع یک در واقع هایپروایزر مستقل و Native هم هست.
هایپروایزر نوع دو: هایپروایزر برنامهای است که روی سیستم عامل هاست اجرا میشود و سرویس های مجازی سازی را ارایه میدهد. این سیستم عامل میتواند ویندوز یا لینوکس یا Windows 10 باشد. حالا روی این لایه میتوانید لایه مجازی سازی را ایجاد کنید. از هایپروایزر نوع دو به صورت Hosted hypervisor و هایپروایزر وابسته هم یاد میشود.
مراحل روند مجازی سازی
1. Hypervisors، منابع فیزیکی را از محیطهای فیزیکی خود جدا میکنند.
2. منابع در صورت لزوم از محیط فیزیکی گرفته تا محیط های مختلف مجازی گرفته و تقسیم می شوند.
3. کاربران سیستم با انجام محاسبات در داخل محیط مجازی کار میکنند.
4. کاربران سیستم در محیط مجازی با آنها کار می کنند و محاسبات را انجام می دهند.
5. هنگامی که محیط مجازی در حال اجرا است ، یک کاربر یا برنامه می تواند دستورالعملی را ارسال کند که نیاز به منابع اضافی از محیط فیزیکی دارد. در پاسخ ، hypervisor پیام را به سیستم فیزیکی منتقل می کند و تغییرات را ذخیره می کند. این فرایند با سرعت تقریباً بومی اتفاق خواهد افتاد.
از محیط مجازی غالباً به عنوان ماشین مهمان یا ماشین مجازی یاد می شود. VM مانند یک پرونده داده واحد عمل می کند که می تواند از یک رایانه به رایانه دیگر منتقل شده و در هر دو باز شود. انتظار می رود این عملکرد در هر رایانه به یک شکل انجام شود.
انواع مجازی سازی
اگر تاکنون هارددیسک خود را به پارتیشن های مختلف تقسیم کرده اید ، شاید کمی در مورد مجازی سازی بدانید. یک پارتیشن تقسیم منطقی یک درایو دیسک سخت است تا در واقع دو درایو سخت جداگانه ایجاد کند. شش حوزه IT که امکان پیشرفت مجازی
سازی در آن وجود دارد :
1. مجازی سازی شبکه (Network Virtualization)
2. مجازی سازی حافظه (Storage Virtualization)
3. مجازی سازی سرور (Server Virtualization)
4. مجازی سازی داده (Data Virtualization)
5. مجازی سازی دسکتاپ (Desktop Virtualization)
6. مجاری سازی برنامه (Application Virtualization)
ماشین مجازی چیست؟
ماشین مجازی برنامهای است که به عنوان یک رایانه مجازی عمل میکند. این برنامه بر روی سیستمعامل فعلی شما (که سیستم میزبان نام دارد) اجرا میشود و سختافزاری مجازی برای یک سیستمعامل میهمان ارائه میکند. سیستمعامل میهمان دقیقاً مانند هر برنامه دیگری در یک پنجره بر روی سیستمعامل میزبان اجرا میشود.
ماشین مجازی معادل شبیه سازی شده یک سیستم رایانه ای است که بر روی سیستم دیگری اجرا می شود. ماشین های مجازی ممکن است به هر تعداد منبع دسترسی داشته باشند: توان محاسباتی ، از طریق دسترسی سخت افزاری اما محدود به پردازنده و حافظه دستگاه میزبان ؛ یک یا چند دستگاه دیسک فیزیکی یا مجازی برای ذخیره سازی. یک کارت شبکه مجازی یا واقعی ؛ و همچنین هر دستگاهی مانند کارت گرافیک ، دستگاه USB یا سایر سخت افزارهایی که با ماشین مجازی به اشتراک گذاشته می شوند.
از منظر سیستمعامل میهمان، ماشین مجازی یک رایانه فیزیکی واقعی است.
ماشین مجازی سختافزارهای مجازی خود را دارد که شامل سیپییو، حافظه، هارددیسک، رابط شبکه و دیگر دستگاهها است. این دستگاههای سختافزار مجازی از طرف ماشین مجازی به سختافزارهای واقعی روی رایانه نگاشت میشوند. برای مثال هارددیسک یک ماشین مجازی در یک فایل بر روی هارددیسک رایانه میزبان تعریف میشود.
انواع نرم افزارهای مدیریت مجازی سازی : هنگامی که ما از مجازی سازی برای هدایت سرور خودمان استفاده میکنیم، نیازمند سیستم عامل هایی هستیم که انجام این کار را برای ما میسر کنند. برای انجام این کار چندین نرم افزار وجود دارد که در زیر فهرستی از آن ها را آورده ایم.
فهرست نرم افزارهای Virtualization
· VMWARE
· OpenVZ
· Microsoft Hyper V
· Citrix Xen
البته ممکن است بر حسب نوع سرور تهیه شده برای بخش میزبانی مجازی سازی نرم افزارهای مدیریتی دیگری نیز در اختیار ما قرار گرفته باشد.
بیشتر بیاموزم
آیا می خواهید بدانیدکه چگونه می توانید با مجازی سازی شروع کنید؟ شرکت
شبکه رسام دوراندیش منابع زیادی برای شما دارد. حتماً نگاهی به مجموعه برچسب های مجازی سازی ما در منوی مقالات و اخبار بیندازید.